Het is de hoogste tijd voor jou om heel gelukkig te zijn.

MAATWERK, WANT JIJ BENT UNIEK!

Met coaching werk je intensief aan jouw persoonlijke ontwikkeling en/of loopbaan. Flinke stappen worden gezet. Of het nu gaat om het hanteren van stress, het vergroten van je zelfvertrouwen, het versterken van je persoonlijke effectiviteit of het zetten van een volgende stap in je carrière. 

Jouw vraagstukken, doelen en waarden vormen het vertrekpunt voor persoonlijke coaching. Voor elke (hulp)vraag bied ik een passend coachtraject. Het is maatwerk. 

Op veelal eenvoudige wijze leer je belemmerende denkpatronen doorbreken. Zeker niet alleen door middel van praten maar een verscheidenheid aan vormen kunnen worden ingezet, afhankelijk van de vraag en persoon. Dat kunnen gesprekken in de coachruimte zijn, wandelen in de natuur, een test of een vragenlijst, oefeningen en er kan met metaforen gewerkt worden.

Daarnaast, waar het echte werk gebeurt tussen de coachafspraken door, ga jijzelf ook flink aan de slag door middel van creatieve opdrachten die je meekrijgt voor in jouw eigen leefomgeving.

 • We starten met een gratis intakegesprek, tijdens deze kennismaking wordt de coachvraag verkend en kijken we of we met elkaar in zee willen gaan.
 • De vervolgstappen staan in het teken van, bewust(er) worden van jezelf, je missie plus doelen formuleren, deze realiseren en de successen vieren. Hiervoor worden verschillende methoden ingezet. Hieronder licht ik een aantal methoden toe die ingezet kunnen worden.

Je hoeft het niet allemaal alleen op te lossen

Balanskleurentest a.d.h.v. het Enneagram 

Wat is het Enneagram?

Het enneagram is een model dat 9 persoonlijkheidsstructuren beschrijft. Dit noemen we de enneagramtypen. Dit kun je zien als negen verschillende brillen waardoor naar dezelfde werkelijkheid wordt gekeken. Vaak als mensen het niet eens zijn, kijken zij door een andere bril en zien het daardoor ook echt iets anders. Het helpt als je een gebruiksaanwijzing hebt om handiger met jezelf en anderen te kunnen omgaan. Het enneagram kun je zien als zo’n gebruiksaanwijzing.

 

Wat kun je ermee?

Dat we allemaal anders zijn, dat weten we. De vraag is hoe we anders zijn. Het enneagram maakt dit inzichtelijk. Er zijn vele modellen, systemen en methoden die helpen jezelf beter te leren kennen. Dat is van grote waarde. De toegevoegde waarde van het enneagram is dat het ook helpt om de verschillen tussen jou en de ander beter te leren herkennen, erkennen en overbruggen. Het is een krachtige methode voor zelfactualisatie, je komt tot verrassende conclusies over jezelf. Je leert hierdoor om op een positievere en effectievere manier met anderen te communiceren. 

IEMT (Integral Eye Movement Therapy)

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van oogbewegingen. Waar we in de coaching veelal reflecteren op de bewuste lagen die we vanuit ons denken kunnen bereiken, brengt IEMT je in contact met onbewuste geblokkeerde delen van ons zelf. 

Vaak wordt IEMT geïntegreerd in een compleet coachtraject. Het is erop gericht om stagnatie door herhaaldelijke emoties op te heffen, zodat jouw potentie beschikbaar wordt en er nieuwe ruimte ontstaat voor groei. 

Tijdens deze behandeling is het niet nodig te praten, de methode werkt namelijk op het onderbewustzijnsniveau. Het herbeleven van de nare gebeurtenis(sen) uit je verleden of dat waar je met regelmaat tegenaan loopt is dan ook niet nodig. Door middel van oogbewegingen worden jouw negatieve emoties losgekoppeld van de gebeurtenis, waardoor je brein nieuwe connecties aanmaakt en de negatieve emoties neutraliseert.

Wat kan IEMT voor jou betekenen?

 • Verminderen van stress en onrust
 • Verhelpen van angsten
 • Preventie van een burn-out
 • Burn-out klachten verminderen
 • Schaamte of schuldgevoel verminderen
 • Loslaten van zorgen, irritatie en belemmerende gedachten

Groei = Geluk

Wat je op dit moment gelooft, creëert je pijn of je geluk. 

– Byron Katie

Wat is wandelcoaching?

Het ontspannende, herstellende effect van de natuur maakt wandelcoaching bijzonder. Wandelcoaching is een vorm van coachen waarbij we samen wandelen in de natuur en regelmatig de natuur actief ingezet wordt in het gesprek. Natuurelementen in het landschap worden ankerpunten bij belangrijke inzichten of kunnen worden gevonden om inzichten op te doen.

De natuur in gaan bij wandelcoaching wordt door de meeste mensen ervaren als een grote meerwaarde, het geeft rust en ontspanning, een gevoel van vrijheid en ruimtelijkheid

Waarom is coaching in de natuur zo krachtig:

 • Buiten zijn praat makkelijker, gedachten en gevoelens komen vrij.
 • Je neemt makkelijker afstand van het dagelijks handelen en de vaste patronen en je kunt beter loslaten.
 • Je krijgt rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter kunt concentreren, vrijer en helderder kunt denken, en makkelijker beslissingen kan nemen. 
 • Door te bewegen maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven.
 • De natuur werkt stressverlagend, vermindert angstige of sombere gevoelens en spanning in de spieren neemt af.
 • De natuur weerspiegelt wat in ons leeft. Natuurlijke symbolen en metaforen werken verhelderend en leiden tot mooie inzichten.
 • Een gesprek in een natuurlijke omgeving blijft gemakkelijker op het netvlies en in het geheugen hangen, waardoor inzichten beter doorwerken.
 • Wandelcoaching zal het coachproces versterken, versnellen en plezieriger maken.

“Waarheen je ook gaat, ga met heel je hart.” Confucius

Stress en Burn-out Coaching

Af en toe wat stress ervaren is niet schadelijk. Stress is een prikkel die aanzet tot actie, die niet negatief hoeft te zijn, het houdt je scherp en maakt dat je extra je best doet. Het is de spanning die je voelt voor een examen, sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis. 

Stress wordt ongezond zodra je deze spanning te lang voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Een Burn-out ontstaat als mensen ondanks de stress en de spanningsklachten langdurig blijven doorgaan. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben, zoals een te hoge werkdruk, problemen op je werk, spanningen in je gezin. Lichamelijke klachten, schommelende hormoonhuishouding na een bevalling of tijdens de overgang vergroten de spanning. De oorzaak ligt meestal in de combinatie van factoren: werk, privé en maatschappelijk.

Met stress-coaching gaan we onderzoeken wat de balans verstoort tussen je draagkracht en draaglast. In een actief, gestructureerd en doelgericht totaalprogramma wordt gewerkt aan je geestelijk herstel. 

Mentale vitaliteit en veerkracht worden ontwikkeld en talenten en competenties op het gebied van stresscoping versterkt. Je leert vaardigheden om met stress om te gaan en hoe mogelijke terugval weer om te buigen. Daarna word je begeleid het geleerde in de praktijk toe te passen, zodat je een gezonde werk- en leefhouding ontwikkelt.

Wat kan Hartinzicht-Coaching jou bieden? 

 • Je kwaliteiten, talenten en valkuilen kennen en kunnen benutten
 • Persoonlijke ontwikkeling, meer persoonlijk leiderschap
 • Verbeteren van je zelfbeeld en vergroten van je zelfvertrouwen
 • Lef ontwikkelen om voor eigen verlangens of keuzes op te komen
 • Je maakt stappen richting jouw droom
 • Herdefiniëren van je conditionering rondom je vrouwelijkheid
 • Minder denken en meer voelen
 • Beter grenzen weten te stellen
 • Openheid in interactie met anderen
 • Anders omgaan met tegenslagen
 • Inzicht in eigen normen en kernwaarden
 • Een verbeterde werk-privé balans
 • Meer plezier en geluk ervaren

 

Recensies

Vanaf het begin voelde ik mij op mijn gemak bij Joanne, het was al heel snel vertrouwd en Joanne zette me al snel tot nadenken over wat ik wilde bereiken en ontwikkelen. Joanne is voor mij een heel goed luisterend persoon geweest die veel rust over kan brengen en laat me vertellen wat ik wil vertellen en voel me daardoor vrij om te praten zonder bij na te hoeven denken. Doordat Joanne mij gespiegeld heeft en gaande het traject werd ik me steeds bewuster van de keuze die ik wilde maken. 

Ik sta nu sterker in die keuze en weet wat ik wil zonder mezelf te verliezen. Ik ben door Joanne goed geholpen. Ik vind Joanne iemand die heel laagdrempelig is maar wel heel professioneel kan zijn.

Jolanda (54)

Ik heb Joanne als bijzonder betrokken, rustig, belangstellend, liefdevol en aandachtig ervaren. We vertrouwden elkaar, er was ruimte voor humor en lichtvoetigheid maar we hebben ook zwaardere thema’s besproken. Zonder oordeel was Joanne er altijd voor mij tijdens het coachen. En deze exclusieve tijd voelde elke keer als bijzonder! 

Jouw hartelijke en serene uitstraling gaf mij het gevoel alles aan je te kunnen vertellen. Dit maakt jou uniek en daar zit ook je onderscheidenheid in als professioneel coach. 

Wat een bijzonder traject was dit. Een waardevolle investering voor het heden, mijn toekomst, de toekomst van mijn bedrijf en die van mijn kinderen en relaties. 

Noortje (34)

Joanne is iemand die je op je gemak laat voelen. Ze heeft een rust over zich heen die mij enorm aansprak en begreep mijn probleem waar we mee aan de slag zijn gegaan. Joanne liet mij zelf goed nadenken als ik even vast zat. Komt niet met kant en klare oplossingen maar wist de vragen zo te stellen dat ze mij weer op weg hielp om verder te kunnen gaan. Ik ben mij veel bewuster geworden van de dingen waar ik tegenaan loop.

Ze is een fijne coach, echt aan te raden voor iemand die een coach zoekt.

Mirjam (57)

Joanne kan ontzettend goed luisteren en weet daardoor altijd tot de kern van het probleem te komen, is enthousiast brengt op een duidelijke manier iets over. Joanne is flexibel en voelt goed aan wat voor opdrachten/oefeningen er op dat moment van toepassing zijn op de situatie.

Joanne is vriendelijk en oprecht geïnteresseerd, waardoor ik al snel het gevoel had me open te kunnen stellen. Ze oordeelt niet, maar ze stelt vragen, waardoor we samen altijd tot de kern van een probleem of situatie kwamen. Dit heeft me heel erg geholpen om weer nieuwe inzichten over mezelf op te doen.

Tussen de gesprekken door had ik meestal een oefening als huiswerk. Ik vond het heel fijn om op deze manier tussen de gesprekken door zelf uitgebreid de tijd te kunnen nemen voor een oefening of opdracht, en deze de sessie daarna samen te bespreken.

Rowan (26)